מצב אפונה • פותחים עונה עם המרק הכי שווה

    מעלה קונטציות של אמא ובית ואוכל חם ותחושה קסומה של חורף
    מירי זורגר 1 Comment on מצב אפונה • פותחים עונה עם המרק הכי שווה

    הרחובות מתחילים להאפיר , ריח האדמה הלחה מכה בנחיריים • זגוגיות החלון מעלות אדים ובבית על הכיריים מתבשל לו בנחת מלך המרקים• המתכון שבלעדיו אי אפשר להתחיל את החורף

    Green vegetable cream soup
    מעלה קונטציות של אמא ובית ואוכל חם ותחושה קסומה של חורף
    23:02
    01.05.24
    אבי יעקב No Comments on מקסימום איכות במינימום מחיר: טיולי בין הזמנים זה מקס סטוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הרחובות מתחילים להאפיר , ריח האדמה הלחה מכה בנחיריים , זגוגיות החלון מעלות אדים ובבית על הכיריים מתבשל לו בנחת מלך המרקים
    השכנים כבר מתדפקים על הדלת מנסים להבין מה יש שם על הגז שגורם להוזיל ריר ומעלה קונטציות של אמא ובית ואוכל חם ותחושה קסומה של חורף

    מרק אפונה ופתיתי בצק

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים

    3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

    300 גר' אפונה קפואה

    1 שורש פטרוזליה

    לתיבול:

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות פפריקה מתוק

    2 כפות אבקת מרק עגבניות

    לפתיתי הבצק:

    11/2 כוסות קמח תופח

    1 ביצה

    1/3 כוס שמן

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמהנ

    מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה

    מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה

    טועמים ומתקנים תיבול

    הכנת פתיתי הבצק:

    מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח

    מגישים חם



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      2 שאלות, מירי.
      א. למה לא להשתמש עם אפונה רגילה? למה עם קפואה דווקא.
      2. מה עושים עם הריח האופיני של האפונה? איך מוציאים אותו?
      אצלי המרק הולך יפה אבל הם שונאים את הריח.
      אודה לתשובות מהירות!